Din åkprofil

Hur åker du skidor??

BARN

Gäller för såväl nybörjare som barn med lite åkvana.

greenSmygare 6 – 12 år 
rkunskapskrav: Inga. Nybörjare där vi tränar på att hantera skidorna, bromsa och stanna. När vi behärskar detta tränar vi på att åka knapplift och svänga i mycket lätta backar.

GlidareGlidare 6 – 12 år
Förkunskapskrav: Du kan bromsa, stanna och svänga samt åka knapplift själv. Här vi har kul samtidigt som vi blir säkrare och modigare skidåkare. Vi utforskar skidområdet och testar kanske de lite längre och större backarna.

redSvängare 6 – 12 år
Förkunskapskrav: Du kan på ett kontrollerat sätt ta dig nedför de flesta backarna och åka ankarlift själv. Vi tar oss ut på äventyr med varierad åkning i olika sorters backar och terräng. Vi försöker hitta säkerhet, fart och rytm i åkningen och framförallt ha kul tillsammans.

blackFräsare 6 – 12 år 
Förkunskapskrav: Du kan åka med parallella skidor och klarar av ankarliften själv. Du vågar det mesta och kan åka med bra fart i alla backar. Vi åker i pucklar, hopp och alla typer av backar samtidigt som vi utvecklar skidfärdigheten. Mycket fart under roliga och lekfulla förhållanden.

 

UNGDOM OCH VUXNA

Gäller för ungdomar och vuxna vare sig det gäller nybörjare eller åkare som vill finslipa teknik, utmana sig själv och utveckla sin åkning.

Nivå 1 (grön)
Nybörjare som vill lära sig grunderna inom utförsåkning. Vi hjälper dig att bli bekant med din utrustning och hur du hanterar den. Vi tränar på att glida, svänga, stanna och åka lift.

Nivå 2 (blå)
Du kan åka knapplift själv, åka ankarlift själv eller med någon annan samt svänga, stanna och ta dig ner för flacka backar. Här försöker vi utveckla både teknik och självförtroende. Vi strävar mot att åka med parallella skidor och få ett bättre flyt och kontroll i skidåkningen.

Nivå 3 (röd)
Du kan åka med parallella skidor i bra fart med kontroll i de flesta backar men i de branta börjar kontrollen bli sämre och hjärtat bulta snabbare. Vi arbetar med farten och letar efter den rätta känslan. Vi försöker hitta ett flyt och en säkerhet i skidåkningen i alla typer av backar oavsett svårighetsnivå.

Nivå 4 (svart)
Du kan åka i bra fart med kontroll i alla backar. Du är en avancerade skidåkaren som vill pröva på något extra både i och vid sidan om pisten. För att öka din känsla för skidåkningen arbetar vi med att hantera olika underlag i varierande terräng.

SkiPro